Barn och familj

Vi har inte möjlighet att erbjuda ordinarie verksamhet för barnen i nuläget pga situationen i samhället. Vi hoppas att vi ses igen till hösten. Vi saknar er jättemycket!

Vill du besöka oss har du från 1/4 möjlighet att följa åsnan runt utomhus på området och lyssna på den fantastiska berättelsen om allt som hände på påsken för länge, länge sen. Den passar perfekt att upptäcka tillsammans med dina föräldrar och syskon.

dansa loss på zoom - våren 2021

Vi kör också Dansa loss på Zoom under våren. Kolla in DANSA LOSS sidan för mer information och länk till zoom.

Digital söndagsskola - våren 2021

Några söndagar under våren kommer barnkyrkan bjuda på söndagsskola via zoom. Mer info på söndagsskolans egen sida. Välkommen

Miriam Nyström (vik barn/ungdomskonsulent Mobackenkyrkan)

Varför arbetar jag med barn?

Att arbeta med barn skänker mig stor glädje! Jag njuter fullt ut av att se barnen i våra grupper skratta och tjoa, bjuda på sig själva, leka och vara aktiva. Inte minst glädjs jag åt att se dem interagera med varandra och knyta nya band. Jag tror det är viktigt att i tidig ålder få känna och tillhöra en grupp för att minska ensamhet och bygga upp en trygghet i vardagen. Att få känna samhörighet med likasinnade har för mig varit en stor och viktig del som också påverkat min tro i rätt riktning.

Som barn var jag aktiv inom olika kyrkliga verksamheter där vi talade om Gud och fick höra berättelser om honom. Min tro hade nog inte sett likadan ut om jag inte haft kyrkan som grund redan från barndomen. Jag fick förmånen att med andra barn utforska livets frågor och hitta ett sammanhang där jag kände mig trygg och fick möjlighet att fördjupa mina kunskaper och utöva min tro. I uppgiften och arbetet som barn- och familjekonsulent ingår det att berätta om Jesus för barn och familjer. Att få berätta om vad han gjort för oss och vad ett liv med honom kan innebära, ser jag som en självklar uppgift i mitt liv, inte bara inom kyrkan utan också i mitt vardagliga liv, då han är vår räddning och vår trygghet. Jag säger inte att det är en enkel uppgift att förmedla evangeliet till barn och familjer men det är en spännande utmaning och en möjligheten att skapa möten som kan leda till något mer och väcka nyfikenhet för kyrkan.

Salt är en självständig barn- och ungdomsorganisation inom Svenska kyrkan. Här får barnen leva kyrka på sina villkor och har också möjlighet att påverka sina egna verksamheter genom att träna på demokrati och inflytande med stöd av våra ledare. Läs mer om salts arbete på riksnivå eller lokalt.

Har du varit på vardagsmat?

En onsdag varje månad finns möjlighet för hela familjen att äta middag tillsammans med oss på Mobackenkyrkan.

Drop-in från kl 17.00. Vi serverar en enklare familjemåltid till en kostnad av 40kr per vuxen och 20kr per barn. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ. Vi avslutar middagen med en enklare andakt i kyrkan.

Jättevälkommen! Ingen anmälan behövs men har du specialkost är det bra att du meddelar vår husmor innan så vi kan erbjuda ett säkert alternativ.  Kina 0910-78 79 56

Tyvärr har vi inte möjlighet att samlas till vardagsmat i kyrkan just nu. Hoppas vi ses igen framöver.