loading...

mobackenkyrkan

Mobackenkyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. Det innebär att ansvaret för det löpande arbetet är anförtrott EFS missionsförening i Mobackenkyrkan under ledning av föreningens styrelse. Vår kyrka hittar du på Mobackenområdet strax utanför centrala Skellefteå. KARTA

Vill du ge en gåva som ger liv?

Swish 123 694 71 70
BG 5955-8601

Det är våra gåvor som får arbetet att växa både på Mobacken och i projekt över hela världen.

Behöver du någon att prata med?

Många samhällsaktörer tar ut en avgift för att du ska få någon att prata med. Men svenskakyrkan erbjuder en massa saker helt gratis. Oavsett om du är medlem eller ej.

Tveka inte att kontakta oss, vi finns här för DIG!

Vad händer för barn och UNGA?

Vi vill att barn i alla åldrar ska känna sig välkomna till vår kyrka. Vi längtar efter att varje barn ska få bygga en relation till Gud utifrån sina egna förutsättningar. 

Läs mer om våra aktiviteter för barn och unga

Vad händer för vuxna?

Vi vill skapa mötesplatser som bygger relationer både till människor och till Gud. Du är alltid välkommen till alla våra samlingar och vi bjuder dig gärna på fika när du besöker oss för första gången. 

Läs mer om vilka mötesplatser som finns hos oss.

JONAS HEDBLAD
Samarbetskyrkopräst
Mobackenkyrkan

0910-78 79 55

Bibelns kärna och stjärna

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.”
 

Johannesevangeliet kapitel 3, vers 16-17


Många tror att kristen tro bara är en flykt från verkligheten, som att kasta sig utför ett stup och hoppas på det bästa. Att berättelserna i Bibeln inte skulle ha någon verklighetsanknytning eller tron någon relevans för våra liv. Men ska man vara ärlig så har vi alla ”en tro”. Något som man håller för sant och något som man bygger sitt liv omkring. Det gäller såväl trosåskådningar såväl som ideologier och olika värdegrunder.

Varför tror vi på dessa? Har vi reflekterat över detta? Har vi ärvt våra värderingar eller har vi tagit emot dem senare? Den kristna trons centrum är ju Jesus Kristus där Kristus inte är ett efternamn utan betyder, den smorde. Enligt Bibeln så har han levt, dött och återuppstått, för att vi ska kunna leva i en relation med vår Gud och skapare.

Jag har alltid varit en person som funderat mycket över livet. Under tonåren gick jag min egen väg och vägrade att lyssna på någon. Och vägen tillbaka var svår och lång. På grund av en händelse på Skellefteå festivalen, började jag söka svar på många frågor om livet. Jag läste upp mina betyg och kom till slut in på lärarprogrammet i Umeå. Där fick jag lyssna på en föreläsning i historia. Läraren hade lagt upp fyra böcker på katedern. Arn-tempelriddaren, Herman Lindqvist historieverk, huvudboken i kursen och även Bibeln. Sedan började han fråga om vad vi trodde om den historiska riktigheten i dessa verk. Snabbt avfärdades Arn– Tempelriddaren och Herman Lindqvist bok. Även kurslitteraturen fick sig en känga gällande politisk vinkling. Men när han kom fram till Bibeln, så ropade någon att detta var en saga. Men vad läraren sedan sa, chockade alla. Han sa; om ni vill läsa om Antiken, så kan ni lika gärna läsa denna bok, som kurslitteraturen, eftersom det som står där är hämtad från denna bok. Bibeln- ”böckernas bok” var alltså inte en sagobok, utan en historiebok.

Nu går inte bibeln läsas rakt upp och ner som en sådan, eftersom den innehåller många genrer. Men faktum kvarstod, det jag lärt mig tidigare passade inte in i denna nya kunskapsvärld. Detta ledde till att jag fortsatte mitt sökande och fann till slut också en tro. Genom många bevis på Bibelns tillförlitlighet och erfarenheter av Guds närvaro vågade jag till sist tro.

Jesu kallelse ser olika ut för olika människor, men inbjudan finns för alla människor, frågan är om vi är öppna för honom när han knackar på eller om vi stängt in oss i oss själva?
 

Jesus Kristus, du som inbjuder oss att följa dig, gör oss öppna och beredda så att vi känner igen din kallelse och med förtröstan tar emot det liv som du ger oss i ditt rike nu och i evighet. Amen