loading...

mobackenkyrkan

Mobackenkyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. Det innebär att ansvaret för det löpande arbetet är anförtrott EFS missionsförening i Mobackenkyrkan under ledning av föreningens styrelse. Vår kyrka hittar du på Mobackenområdet strax utanför centrala Skellefteå. KARTA

mobackenbladet våren 2024

Vill du ge en gåva som ger liv?

Swish 123 694 71 70
BG 5955-8601

Det är våra gåvor som får arbetet att växa både på Mobacken, i Sverige och i projekt över hela världen.

Behöver du någon att prata med?

Många samhällsaktörer tar ut en avgift för att du ska få någon att prata med. Men svenskakyrkan erbjuder en massa saker helt gratis. Oavsett om du är medlem eller ej.

Tveka inte att kontakta oss, vi finns här för DIG!

Vad händer för barn och UNGA?

Vi vill att barn i alla åldrar ska känna sig välkomna till vår kyrka. Vi längtar efter att varje barn ska få bygga en relation till Gud utifrån sina egna förutsättningar. 

Läs mer om våra aktiviteter för barn och unga

Vad händer för vuxna?

Vi vill skapa mötesplatser som bygger relationer både till människor och till Gud. Du är alltid välkommen till alla våra samlingar och vi bjuder dig gärna på fika när du besöker oss för första gången. 

Läs mer om vilka mötesplatser som finns hos oss.

JONAS HEDBLAD
Samarbetskyrkopräst
Mobackenkyrkan

0910-78 79 55

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son!

                

Jesus kommer med befrielse och upprättelse för alla människor; Men hur kan vi förstå detta budskap om vi lever ett tillsynes gott och städat liv?Vad behöver vi befrielse från?

Jag tror att vi har lätt att förstå befrielsens behov om man sitter i fängelse, saknar yttrande frihet eller har drogproblem. Men hur ska vi förstå detta budskap om vi lever ett gott och ”städat” liv? När många människor tänker på frihet, så är det den gränslösa friheten, en frånvaro av ansvar, krav och beroende. Människan har en tendens att tro att om jag bara har möjlighet att göra vad jag vill så ska jag bli fri. Men om det var sant, så skulle det inte finnas så mycket som fängslar människor i vår värld.

Allt var inte bättre förr, men i ett postkristet samhälle finns det idag mer psykisk ohälsa än det någonsin funnits historiskt i detta land. Kolla bara i tidningen eller på nyheterna en dag så ser vi konsekvensen av att människor gör vad de vill.

Jag mötte en gång en kvinna i en kyrka dit jag gick ofta, inte för att den var speciell på något sätt, men jag ville höra det glada budskapet om Jesus Kristus. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Joh 3:16 Hon kom sent och jag visade att hon kunde sätta sig bredvid mig. Jag frågade om hon visste hur det fungerade i kyrkan. Det visste hon inte, så jag visade henne med hjälp av psalmboken vad Gudstjänsten handlar om, det vill säga Jesus Kristus. Då kom ytterligare tio människor in i kyrkan. Kvinna klev genast upp och berättade för dem vad jag hade berättat hälsade dem välkomna. Hon var en helt vanlig människa. Hade det gott ställt och bodde i en stor och fin herrgård. Men ändå var det något som hon saknade. Så därför sökte hon en annan typ av gemenskap.

Tillsammans är en gåva och möjlighet. Och kanske förstår vi det först när vi erfarit vad verklig ensamhet kan vara. I kyrkan så fick hon möta något som hon aldrig upplevt förut. En frihet bestående av ansvar, men i en gemenskap byggd av Jesu kärlek. Kyrkans syfte är nämligen inte att ge mer krav och stress utan erbjuda ett möte med honom som vill ge oss frihet genom tron på honom.
 

Gud, du som befriat ditt folk,
lär oss att bruka frihetens ansvar,
så att vi tackar dig för det goda du gör
och tjänar vår medmänniska.
Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre.
Amen