loading...

mobackenkyrkan

Mobackenkyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. Det innebär att ansvaret för det löpande arbetet är anförtrott EFS missionsförening i Mobackenkyrkan under ledning av föreningens styrelse. Vår kyrka hittar du på Mobackenområdet strax utanför centrala Skellefteå. KARTA

Anmälan kyrkfest 19 nov kl 17.00


  • Anmälan görs för samtliga barn, betalning enbart för barn från 5 år och uppåt.

Vågar du testa en svenskkyrklig klassiker?

En svenskkyrklig klassiker är en inbjudan att under ett kalenderår upptäcka delar av kyrkans tro och liv.

Innehållet är enkelt och centralt. Kyrkans klassiker är så klart en blinkning till den etablerade svenska klassikern: det fysiska kraftprovet att under tolv månader genomföra Vasaloppet, Vansbrosimmet, Vätternrundan och Lidingöloppet. Även om det finns likheter mellan de båda klassikerna (målmedvetenhet, uthållighet och diplom) erbjuds den kyrkliga klassikern bara som gåva, inte som krav. Det är heller inte den egna prestationen som står i centrum utan vilan, rytmen och Guds handlande i och genom kyrkans olika praktiker.

Utmana dig själv genom att:

  • Gå på Gudstjänst minst 12 gånger under ett år., helst på helgen (söndag eller röd helgdag). Fyra av dessa tillfällen är bestämda på förhand: juldag, skärtorsdag, långfredag, påskdag. Övriga är valfria. 
  • Läsa ett urval i de cirka 30 bibeltexter som Svenska kyrkans biskopar anger som omistliga. Bibelns unika ställning i kyrkan bygger på tron att i dess berättelser finns Guds ord och uppenbarelse till människor i alla tider. En enkel bibelläsningsmetod finns på baksidan av foldern.
  • Pröva på att BE varje dag/kväll under två månader. Bönen är trons modersmål, ett hjärtats samtal med Gud. Att be morgon- eller aftonbön är en god vana för att samla ihop sig och sina tankar inför dagen som kommer eller dagen som blev. 
Här kan du läsa mer

Vill du ge en gåva som ger liv?

Swish 123 694 71 70
BG 5955-8601

Det är våra gåvor som får arbetet att växa både på Mobacken, i Sverige och i projekt över hela världen.

Behöver du någon att prata med?

Många samhällsaktörer tar ut en avgift för att du ska få någon att prata med. Men svenskakyrkan erbjuder en massa saker helt gratis. Oavsett om du är medlem eller ej.

Tveka inte att kontakta oss, vi finns här för DIG!

Vad händer för barn och UNGA?

Vi vill att barn i alla åldrar ska känna sig välkomna till vår kyrka. Vi längtar efter att varje barn ska få bygga en relation till Gud utifrån sina egna förutsättningar. 

Läs mer om våra aktiviteter för barn och unga

Vad händer för vuxna?

Vi vill skapa mötesplatser som bygger relationer både till människor och till Gud. Du är alltid välkommen till alla våra samlingar och vi bjuder dig gärna på fika när du besöker oss för första gången. 

Läs mer om vilka mötesplatser som finns hos oss.

JONAS HEDBLAD
Samarbetskyrkopräst
Mobackenkyrkan

0910-78 79 55

Genom vilka glasögon ser du världen som du har omkring dig?

”Ännu ser vi en gåtfull spegelbild; då skall vi se ansikte mot ansikte. Ännu är min kunskap begränsad; då skall den bli fullständig som Guds kunskap om mig.”

1 kor 13:12      


Jag satt med sonen och skulle spela ett brädspel, men instruktionerna hade av någon anledning krympt till oigenkännlighet och jag blev tvungen att söka rätt på ett förstoringsglas för att kunna utläsa reglerna. Jag insåg att tiden nog var mogen att inhandla några glasögon.

I våra liv är det mycket som påverkar hur vi ser på saker och ting som vi möter. Våra erfarenheter, våra värderingar, vilken kultur som vi växer upp i. Våra föräldrar, vår familj, våra vänner, politik, sociala media och livsåskådning för att nämna något. Men som texten i antyder så har vi inte en fullständig förståelse för vår tillvaro här och nu. Utan det finns saker som vi inte ännu har kunskap om. Vilka ”glasögon” som vi använder påverkar som sagt mycket av hur vi hanterar tillvaron.

För mig som kristen och präst är det Bibeln som formar min syn på samhället som jag möter. Jag tror att i Bibeln har Gud lagt ner en vägkarta för våra liv.  Vi kanske inte har sett och nu kan förstå allt som finns i detta livet. Men bilden är inte så suddig att vi inte kan se ett enda dugg. Det finns någon som lyser upp vår dunkla syn så att vi kan se vägen framför oss. Och det är Jesus Kristus. Jesus är inte bara en guide, han utger sig för att vara sanningen, vägen och livet. En galning? Eller lögnare? En sak är säkert och det är att antingen är Jesus den han säger sig vara eller sa är en av han dessa två . Vad Jesus inte kan vara är en visman. Inte för att han inte besitter kunskap. Men utifrån saker som han säger om sig själv i Bibeln, så finns det ingen sådan öppning. Men det finns en öppning i att tro på honom som Guds Son och bli hans vän och följeslagare genom livet.
 

Gud, som omsluter både levande och döda, till dig sätter vi vårt hopp och ser fram mot den dag då vi skall möta dig sådan du är. Ge oss del av det liv som aldrig dör. Genom Jesus Kristus, vår Frälsare.

Amen