loading...

mobackenkyrkan

Mobackenkyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. Det innebär att ansvaret för det löpande arbetet är anförtrott EFS missionsförening i Mobackenkyrkan under ledning av föreningens styrelse. Vår kyrka hittar du på Mobackenområdet strax utanför centrala Skellefteå. KARTA

Vågar du testa en svenskkyrklig klassiker?

En svenskkyrklig klassiker är en inbjudan att under ett kalenderår upptäcka delar av kyrkans tro och liv.

Innehållet är enkelt och centralt. Kyrkans klassiker är så klart en blinkning till den etablerade svenska klassikern: det fysiska kraftprovet att under tolv månader genomföra Vasaloppet, Vansbrosimmet, Vätternrundan och Lidingöloppet. Även om det finns likheter mellan de båda klassikerna (målmedvetenhet, uthållighet och diplom) erbjuds den kyrkliga klassikern bara som gåva, inte som krav. Det är heller inte den egna prestationen som står i centrum utan vilan, rytmen och Guds handlande i och genom kyrkans olika praktiker.

Utmana dig själv genom att:

  • Gå på Gudstjänst minst 12 gånger under ett år., helst på helgen (söndag eller röd helgdag). Fyra av dessa tillfällen är bestämda på förhand: juldag, skärtorsdag, långfredag, påskdag. Övriga är valfria. 
  • Läsa ett urval i de cirka 30 bibeltexter som Svenska kyrkans biskopar anger som omistliga. Bibelns unika ställning i kyrkan bygger på tron att i dess berättelser finns Guds ord och uppenbarelse till människor i alla tider. En enkel bibelläsningsmetod finns på baksidan av foldern.
  • Pröva på att BE varje dag/kväll under två månader. Bönen är trons modersmål, ett hjärtats samtal med Gud. Att be morgon- eller aftonbön är en god vana för att samla ihop sig och sina tankar inför dagen som kommer eller dagen som blev. 
Här kan du läsa mer

Vill du ge en gåva som ger liv?

Swish 123 694 71 70
BG 5955-8601

Det är våra gåvor som får arbetet att växa både på Mobacken, i Sverige och i projekt över hela världen.

Behöver du någon att prata med?

Många samhällsaktörer tar ut en avgift för att du ska få någon att prata med. Men svenskakyrkan erbjuder en massa saker helt gratis. Oavsett om du är medlem eller ej.

Tveka inte att kontakta oss, vi finns här för DIG!

Vad händer för barn och UNGA?

Vi vill att barn i alla åldrar ska känna sig välkomna till vår kyrka. Vi längtar efter att varje barn ska få bygga en relation till Gud utifrån sina egna förutsättningar. 

Läs mer om våra aktiviteter för barn och unga

Vad händer för vuxna?

Vi vill skapa mötesplatser som bygger relationer både till människor och till Gud. Du är alltid välkommen till alla våra samlingar och vi bjuder dig gärna på fika när du besöker oss för första gången. 

Läs mer om vilka mötesplatser som finns hos oss.

JONAS HEDBLAD
Samarbetskyrkopräst
Mobackenkyrkan

0910-78 79 55

en ny dag och ett nytt år

 Solen stiger upp och det blir en ny dag. Det är något som vi oftast tar för givet. Men för den som länge varit sjuk eller deprimerad är det inte lika självklart. Då kan det kännas som om livet är som en lång natt. Men det är i livets mörka stunder som vi reflekterar över sådant som vi vanligen tar för givet. I livets vägskäl har vi chansen att styra in på en ny och oprövad väg. Men oavsett hur lovande vägen än ser ut, så är det aldrig lätt att lämna det vi känner igen. Oavsett hur livet ser ut, så är det ändå något som vi känner till och känner trygghet i.

Att ta in på en ny avtagsväg känns ju därför alltid lite skrämmande. Men varje dag får vi faktiskt den chansen. Att pröva det obeprövade, att testa det otestade. När du läser detta så har det blivit ett nytt år. Vad ska 2023 få innebära för dig? Kommer det att innebär mer av samma eller kommer du att söka dig in på en ny väg? Du vet ju inte vart den leder, när du startar din vandring.

”Detta är dagen som Herren har gjort, låt oss jubla och glädjas i dag”

Psaltaren 118:24

Men det kan ändå ibland vara värt att ta ett nytt steg. Ett steg på den nya vägen kan vara så enkelt som ett möte över en kaffekopp. I samtalet kan något nytt slå rot och börja växa i våra liv. Det kan vara att slå upp Bibeln och läsa om hur mycket vi har att vara tacksamma över. Att Gud finns hos oss så fort vi ber om det. Oavsett hur olycklig du känner dig eller hur ensam du känner dig. Så finns det någon som bryr sig om dig. Det finns en Gud som älskar dig och vill komma nära dig. En Gud som i sitt väsen är gemenskap. Den Guden vill dig allt gott, varje ny morgon, varje ny dag. Därför finns det orsak att jubla och glädjas idag.
 

Nådens Gud, du som kommer till oss i Jesus Kristus, vapenlös men starkare än världens makter, hjälp oss att under detta nya kyrkoår ta emot dig i våra liv och i vår församling. Låt ditt Ord och dina sakrament ge oss ny kraft och glädje. I Jesu namn.. Amen.